Asiakkaiden palautetta

Yhteenvetoa palautteesta

Keskiarvo remonttien yleisarvioista: 4,8
Kuinka moni suosittelee:  11 / 11 asiakkaasta

Takan korjaus

Huomasimme lehdestä ilmoituksen, jossa tarjottiin piipun korjausta ja muutakin nikkarointia. Soitin numeroon ja ilmoittaja lupasi tulla katsomaan. Hän katseli ja tuumaili ja teki ehdotuksia, mitä tehtäisiin. (…)  suunnitelma parannuksesta oli jo muurarilla tehtynä. Ja ei kun tuumasta toimeen. Oli monta pientä ja vähän isompaakin juttua, joiden tarkoitus oli kohentaa ja ohjata savu ulos piippua pitkin. Meni päivä ja toinenkin. Muurari kertoi koko ajan, mitä missäkin vaiheessa teki. Kiva oli tietää mitä seuraavaksi.

Tekijä hoiti loogisessa järjestyksessä hellan ja piipun kuntoon. Ja nyt toimii moitteettomasti. Piipussa on rosterista tehty hattu ja pienet ”ikälisäviat” hän korjasi siinä ohessa. Nyt piippu kestää varmasti yhtä kauan kuin rakennuskin. Henna tuuppaa savut sille osoitettuun piipuun. Korjauksessa irrotetut laatat ovat paikallaan moitteettomasti. Kustannuskin pysyi arvion rajoissa.

Että tämmöinen tekijä on Raimo Marttila asiansa osaava ammattilainen.

Projekti alkoi puhelinsoitolla, käynnillä ja kättä päälle. Takan veto parani, kuten oli tarkoituskin. Työn laadussa ei ollut valittamista. Työllä ei ollut kiirettä, ja aikataulu hieman venyi. Kyseessä on ammattimies, ja kohde ei ollut helpommasta päästä. Voin suositella, muurarit ovat uusiutumaton luonnonvara.

Arviokäynti tapahtui melko nopeasti yhteydenoton jälkeen. Takka on parempi kuin vanha, ja hyvin toimii! Työn laatu oli hyvää ja tarkkaa. Tosin aikataulutys venyi, koska korjaustarve olikin suurempi kuin alun perin ajateltiin. Remontin tekijän asiantuntemus oli erinomainen! (…) Kiitos hyvästä työstä!

Kyseessä oli vanhan takan sisäosien korjaus, tiilien vaihto ym. Työn laatu oli hyvä ja aikataulu sopi hyvin tarpeisiimme. (…) Voi suositella.

Remontista sopiminen oli nopeaa ja selkeätä. Aikataulut pitivät. Takka toimii hyvin! Työ oli siistiä ja työn jälki tasokasta. Aikataulutus remontissa venähti yllättävien haasteiden vuoksi. Asiantuntemus oli erinomainen. Meidät pidettiin hyvin ajan tasalla, vaikkemme olleet itse paikalla. Takan käyttöönotto opastettiin myös kädestä pitäen. Kiitos!

Märkätilaremontteja


Paikan päällä kartoitettiin alkutilanne ja päädyttiin tekemään takka kokonaan uusiksi. Vanha takka ei toiminut, savutti. Saunatilan remonttiin päädyttiin, koska muovimatot olivat huonossa kunnossa ja muutenkin sauna oli uudistamisen tarpeessa. Uusi kiuas, laattalattia ja kiukaan takaseinän rappaus ja luonnonkivien käyttö rappauksessa. Uusi takka on kaunis, lämmittää hyvin ja ei sauhuta. Saunaan tehtiin myös vesieristys, seinät puhdistettiin – saunasta tuli kuin uusi. Sovitut aikataulut pitivät hyvin paikkansa ja työt suoritettiin kerralla loppuun saakka.  Työn laatu molemmissa kohteissa on ollut erinomaisen hyvä.

WC/kylpyhuoneen remontista sovittiin paikan päällä ja projekti eteni alusta loppuun suunnitelmien mukaan. Työ alkoi levytetystä pinnasta ja sisälsi vesieristeet, lattian kaatoinen, kaakeloinnit ja kalusteiden asennukset. Itse olin suunnitellut suihkunurkkaukseen allasta. Raimo vinkkasi arvokkaan vinkin kääntyvistä suihkuseinistä, jonka seurauksena tilan toimivuudesta tuli äärimmäisen hyvä. Työn laatu oli mielestäni erinomainen. Aikataulu sovittiin joustavaksi, sillä kohteella ei ollut akuutti kiire. Työ aloitettiin sovitusti ja projekti eteni mukavalla vauhdilla viimeistelyä myöten. Työvaihdeiden asiantuntemus, sekä kokonaisuuden hallinta vakuutti remontissa. Haasteisiin löytyi toimivaa ratkaisua omasta takaa, esimerkiksi kalusteiden seinäkiinnikerautojen uudelleen tekeminen kohteen tarpeen mukaan. (…) Kokenut konkari.

Kaikki sujui ensimmäisestä käynnistä lähtien hienosti. Alun perin Raimo tuli tekemään kosteusmittauksen talomme kellariin ja märkätiloihin. Se johti sitten keskustelujen jälkeen varaavan takan tilaukseen vanhan ja ruman takan tilalle. (…)Tuntemus ja kokemus takkojen muuraamisesta on silmin havaittavissa. (…) Varauksetta suosittelemme Ramiconin palveluita. Asiantuntemusta löytyy kaikesta rakentamisen ja remontoinnin osa-alueelta. Olemme tukeutuneet samaiseen tietotaitoon muissakin eteen tulleissa remonteissa kuin projekteissa ja aina olemme saaneet asianmukaista palvelua sekä hyviä vinkkejä edetäksemme niissä. Käytämme varmasti palveluita jatkossakin. Olkoon ne sitten lupa-asioissa avustaminen tai remontointi.

Kohteessa tehtiin kuntotarkastus ja märkätilaremontti. Remontista sopiminen sujui hyvin, ja remontoitu tila toimii hyvin. Työ oli toteutettu laadukkaasti ja jälki siistiä, ja aikataulu jousti tilanteen mukaan. Tekijällä oli hyvä asiantuntemus.

Salaojat, valesokkeli, märkätilat ja huoneistoremontti

Kohteena on vuonna 1981 valmistunut omakotitalo, jossa ei ole tehty muuta rakenteellista kuin vesikate uusittu. Perustus on ns. valesokkeli ja huoneilmassa oli havaittavissa normaalista poikkeavia hajuja. Sisäpinnat kaipasivat myös uutta ilmettä. Talossa ei ollut salaojaputkistoa eikä putkia kattovesien johtamiseksi hulevesiverkostoon. Käyttövesiputket olivat alkuperäiset, 35v, osin vanhoilla PEX-putkilla ja osin kupariputkilla toteutettuja. Ne alkoivat olla käyttöikänsä lopussa . Talon ilmanvaihto perustui huippuimuriin. Myös märkätilat vaativat peruskorjauksen.

Työssä oli monia eri osioita, jotka vaativat erilaista ammattitaitoa. Ramicon teki kaikki vaiheet pääosin itse. Vain sähköasennuksissa auttoi sähkömies. Monipuolisen koulutuksensa ja kokemuksensa perusteella Raimo suoritti kaikki työvaiheet ammattitaitoisesti: Talon kosteusteknisen toiminnan tärkeimmät tekijät olivat salaojat ja kattovesien johtaminen pois talon vierestä. Suurin työvaihe oli seinien lattiapintojen alapuolella olevien puurakenteiden korvaaminen kosteutta kestävillä rakenteilla. Seinien alaosat purettiin sisäpuolelta ja runkorakenteet katkaistiin ja korvattiin alapäät joko teräksellä tai harkoilla.

Raimo on luotettava, aikataulut pitivät hyvin ja niissä voitiin joustaa tilaajan tarpeiden mukaan. Isossa työssä tarpeet ja suunnitelmat muuttuvat ja asiakkaan tarpeet voitiin ottaa huomioon hyvin nopeasti. Ammattitaito on hyvin monipuolinen ja monia eri ammattimiehiä ei tarvittu. Työskentely oli erittäin ahkeraa ja tehokasta.

Tulisijan kuntoarviointia

Kohteessamme tehtiin tulisijan kuntokartoitus. Sopiminen onnistui helposti. Työn laatu oli hyvä ja perusteellinen. Aikataulutus oli joustava, työn tekeminen lauantainakin onnistui. Työssä etsittiin syytä vanhan takan toimimattomuuteen. Selvitystyö oli perusteellista, oma-aloitteista ja asiantuntevaa. Vakuuttavaa oli, että ensimmäisen selvän vian löydyttyä selvitystyö jatkui, jolloin löydettiin vielä lisää muita vikoja ja koko tulisija tuli kartoitettua läpikotaisesti.