Asiakkaiden palautetta

Takan korjaus

Huomasimme lehdestä ilmoituksen, jossa tarjottiin piipun korjausta ja muutakin nikkarointia. Soitin numeroon ja ilmoittaja lupasi tulla katsomaan. Hän katseli ja tuumaili ja teki ehdotuksia, mitä tehtäisiin. (…)  suunnitelma parannuksesta oli jo muurarilla tehtynä. Ja ei kun tuumasta toimeen. Oli monta pientä ja vähän isompaakin juttua, joiden tarkoitus oli kohentaa ja ohjata savu ulos piippua pitkin. Meni päivä ja toinenkin. Muurari kertoi koko ajan, mitä missäkin vaiheessa teki. Kiva oli tietää mitä seuraavaksi.

Tekijä hoiti loogisessa järjestyksessä hellan ja piipun kuntoon. Ja nyt toimii moitteettomasti. Piipussa on rosterista tehty hattu ja pienet ”ikälisäviat” hän korjasi siinä ohessa. Nyt piippu kestää varmasti yhtä kauan kuin rakennuskin. Henna tuuppaa savut sille osoitettuun piipuun. Korjauksessa irrotetut laatat ovat paikallaan moitteettomasti. Kustannuskin pysyi arvion rajoissa.

Että tämmöinen tekijä on Raimo Marttila asiansa osaava ammattilainen.

**

Hella, takan korjaus ja kesämökin saunaremontti

Paikan päällä kartoitettiin alkutilanne ja päädyttiin tekemään takka kokonaan uusiksi. Vanha takka ei toiminut, savutti. Saunatilan remonttiin päädyttiin, koska muovimatot olivat huonossa kunnossa ja muutenkin sauna oli uudistamisen tarpeessa. Uusi kiuas, laattalattia ja kiukaan takaseinän rappaus ja luonnonkivien käyttö rappauksessa. Uusi takka on kaunis, lämmittää hyvin ja ei sauhuta. Saunaan tehtiin myös vesieristys, seinät puhdistettiin – saunasta tuli kuin uusi. Sovitut aikataulut pitivät hyvin paikkansa ja työt suoritettiin kerralla loppuun saakka.  Työn laatu molemmissa kohteissa on ollut erinomaisen hyvä.

**

Salaojat, valesokkeli, märkätilat ja huoneistoremontti

Kohteena on vuonna 1981 valmistunut omakotitalo, jossa ei ole tehty muuta rakenteellista kuin vesikate uusittu. Perustus on ns. valesokkeli ja huoneilmassa oli havaittavissa normaalista poikkeavia hajuja. Sisäpinnat kaipasivat myös uutta ilmettä. Talossa ei ollut salaojaputkistoa eikä putkia kattovesien johtamiseksi hulevesiverkostoon. Käyttövesiputket olivat alkuperäiset, 35v, osin vanhoilla PEX-putkilla ja osin kupariputkilla toteutettuja. Ne alkoivat olla käyttöikänsä lopussa . Talon ilmanvaihto perustui huippuimuriin. Myös märkätilat vaativat peruskorjauksen.

Työssä oli monia eri osioita, jotka vaativat erilaista ammattitaitoa. Ramicon teki kaikki vaiheet pääosin itse. Vain sähköasennuksissa auttoi sähkömies. Monipuolisen koulutuksensa ja kokemuksensa perusteella Raimo suoritti kaikki työvaiheet ammattitaitoisesti: Talon kosteusteknisen toiminnan tärkeimmät tekijät olivat salaojat ja kattovesien johtaminen pois talon vierestä. Suurin työvaihe oli seinien lattiapintojen alapuolella olevien puurakenteiden korvaaminen kosteutta kestävillä rakenteilla. Seinien alaosat purettiin sisäpuolelta ja runkorakenteet katkaistiin ja korvattiin alapäät joko teräksellä tai harkoilla.

Raimo on luotettava, aikataulut pitivät hyvin ja niissä voitiin joustaa tilaajan tarpeiden mukaan. Isossa työssä tarpeet ja suunnitelmat muuttuvat ja asiakkaan tarpeet voitiin ottaa huomioon hyvin nopeasti. Ammattitaito on hyvin monipuolinen ja monia eri ammattimiehiä ei tarvittu. Työskentely oli erittäin ahkeraa ja tehokasta.

**